Datum: 21 november 2018

Tijd: 14:15-18:00

Locatie: Saxion Enschede: W1.49, W1.50 en hok

Extern

In samenwerking met studievereniging Construct organiseert Enginear op het Saxion Enschede een masterclass gericht op de periode na het afstuderen. Ga je na het behalen van jouw bachelor diploma aan het werk of wil je doorstuderen? Ter voorbereiding organiseren Enginear en Construct een carrière evenement ter oriëntatie op deze keuze op woensdagmiddag 21 november.

 

— Let op: aanmelden is verplicht — 

 

De masterclass bestaat uit twee onderdelen die na elkaar gegeven worden. Je kunt er voor kiezen om er bij één of bij allebei de workshops aanwezig te zijn. In verband met onze voorbereiding horen wij graag bij welke workshop(s) jij aanwezig zult zijn. Geef ons jouw voorkeur aan op het inschrijfformulier. Hieronder een uitgebreidere beschrijving per workshop:

AAN HET WERK
Als jij overweegt om na je studie de arbeidsmarkt te betreden, kies dan voor de workshop “Aan het werk” gegeven door Arjan de Graaf. Hoe weet je wat bij jou past, waar liggen je interesses, waar krijg je energie van en wat zijn je passies? Hoe verloopt de salarisonderhandeling bij een startersfunctie en wat zijn nou voor- en nadelen van een traineeship? Voor welke beslissingen en situaties kom jij straks te staan in de zoektocht naar een eerste baan en wat is jouw positie op de arbeidsmarkt als jong ingenieur? Arjan helpt starters op de arbeidsmarkt bewuster te worden in hun zoektocht naar een passende functie.

VERVOLGSTUDIE
Ga je liever doorstuderen en ben je benieuwd welke mogelijkheden er allemaal zijn na het hbo? Kies dan voor de workshop “Vervolgstudie”. Deze wordt gegeven door Lisa Olde Hanter voor Bouwkunde studenten en door Rik Wielink voor Civiele Techniek studenten. Na het HBO doorstuderen in een vervolgstudie aan één van de universiteiten of overweeg je een deeltijdopleiding? Leer welke masters zijn er, wat de studielast is en wat is het verschil tussen Delft, Eindhoven, Wageningen of Twente? Ook zullen er masterstudenten aanwezig zijn die vertellen over de ervaringen die zij hebben opgedaan met het schakelen van het hbo naar een master. Er zal voldoende ruimte zijn om de alumni vragen te stellen over hun ervaringen.

Geïnteresseerd in het volgen van een master en wil je rustig nog eens alle informatie teruglezen? Deelnemers van de workshop ‘Vervolgstudie’ zullen na afloop gratis de Nederlandstalige mastervoorlichtingsgids van Enginear ontvangen.

 

Planning woensdag 21 november 2018
14:15-15:45 – Mastervoorlichting Bouwkunde (W1.49)
14:15-15:45 – Mastervoorlichting Civiele Techniek (W1.50)
16:00-17:00 – Masterclass ‘Aan het Werk’ (W1.49)
17:00-18:00 – Borrel en napraten met trainers en alumni (hok)

 

Schrijf je in voor de masterclasses op de website van Enginear