Donderdag 24 mei was het dan eindelijk zo ver, een nieuw evenement. Bezweet zonder ook nog maar te hebben gebowld begon het bowlen met een paar rondes ingooien. We hadden er allemaal zin in. Sommige bliezen nog hoog van te toren maar dit veranderde echter terwijl de wedstrijd vorderde. In totaal zijn er drie keer tien rondes (fanatiek) gespeeld. Echter bleek bij de eerste ronde nog niet iedereen top-fit te zijn. Dit zagen we wel aan een hoogste score van 96 in ronde een. Kwam dit door de warmte, (tekort aan) alcohol of door de enkele mooie vrouwen die daar eveneens een balletje aan het gooien waren? Wij laten dit in het midden.

Terwijl het bierdrinken vorderde, ging het gooien bij de meesten makkelijker. Sommige ver-DRIE-dubbelden hun score (slecht of goed, oordeel zelf). Ronde twee was dan ook de klap op de vuurpijl, een hevige strijd werd gestreden.

Na circa drie uur bowlen sloeg de vermoeidheid toe, enkele gingen nog poolen, anderen genoten nog van een drankje. De fanatiekelingen bleven uiteraad doorgooien. Daarnaast werd er door Heinze nog een korte rondleiding gegeven over hoe de machines achter de schermen werken.

Wij feliciteren Gerwin met zijn verdiende overwinning, hoewel 123 nog geen topscore is, werd hij onder invloed van alcohol toch de bowling kampioen van 2012.

SV Construct, de AkCie commissie, leden en deelnemers kijken terug op een zeer gezellige avond bowlen. We bedankt Voortman staalbouw voor het mede mogelijk maken van deze activiteit. (Hint, kijk eens in de vacaturebank) Volgend jaar zal de strijd voor het kampioenschap zeker weer gestreden worden. Wie weet wie zich dan bowling kampioen SV construct mag noemen.

Bekijk de foto’s in het fotoalbum