S.V. Construct
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Studentencoach

31 augustus 2020 - 29 januari 2021

Beste bijbaan ever – scoor ‘m nu!

 

Zoek jij in het nieuwe studiejaar nog een leuke bijbaan?

Wordt studentcoach voor een buddygroep!

 

Straks start het nieuwe studiejaar, dat veelal nog online zal zijn.

Lastig voor de nieuwe studenten om elkaar dan snel goed te leren kennen en het gevoel te krijgen bij de opleiding te horen. Saxion wil om die reden extra aandacht besteden aan binding en socialisatie.

Naast alle onderwijsactiviteiten willen we dat doen met buddygroepen.

 

Wat is een buddygroep: de buddygroep is een virtuele (online) variant van de groep studenten waarmee je normaal zou lunchen op school of na college samen een terrasje zou pakken of andere toffe dingen mee zou ondernemen. De groep bestaat uit maximaal 8 eerstejaars studenten en jij als de studentcoach uit een hoger jaar van dezelfde opleiding (mocht je net afgestudeerd zijn, je hebt nog geen baan of gaat doorstuderen en je hebt hier ook belangstelling voor, dan horen wij dat ook graag!).

Doel van de buddygroep is: sociale activiteiten gericht op onderlinge binding. De eerstejaars studenten worden elkaars buddy en jij helpt hen daarbij als studentcoach. Je doet leuke dingen met ze, vraagt hoe het gaat en helpt hen bij vragen die zij over de opleiding hebben. Bij knelpunten of vraagstukken waar je niet uit zou kunnen komen kun je met de studieloopbaanbegeleider van de groep contact opnemen.

De begeleiding van de buddygroepen is eerst voor de duur van kwartielen 1 en 2. Hierna bekijken we of het voortgezet moet worden. De Teamsomgeving wordt gebruikt voor de online bijeenkomsten.

 

Om je als studentcoach op weg te helpen zorgen wij ervoor dat je de nodige informatie en handreikingen krijgt.

Je kunt meerdere buddygroepen onder je hoede hebben, dat kun je zelf aangeven. Bij bv. 4 buddygroepen komt je inzet uit op 4 uur per week. In overleg kunnen dit er meer zijn als je dat wilt en kunt.

Je verdient 10 euro netto per uur.

Opgeven als studentcoach?


Vul het onderstaande formulier volledig in en je krijgt snel bericht of jij het bent geworden!


Er zijn in totaal 32 plekken. 18 voor Bouwkunde, 7 voor Bouwtechnische bedrijfskunde en 7 voor Civiele Techniek.

Gegevens

Begin:
31 augustus
Einde:
29 januari 2021

Locatie

Saxion Enschede
Schuiven naar boven