HOI week 2012

Net als elk ander jaar is het schooljaar begonnen met een groot feest voor de nieuwe studenten. Tijdens de HOI week hebben we een groep van 40 eerstejaars met hulp van de papa’s en de mama’s kennis laten maken met Saxion en de stad Enschede. Naast alle informatie over van alles en nog wat hebben we het met z’n allen vooral gezellig gemaakt tijdens de vele activiteiten en feesten. Een kleine samenvatting van de week onder lees verder.

De week begon met informatie over de opleiding en het Saxion. Daarna was het tijd voor wat luchtigers deed iedereen mee met de pubquiz. De vragen bleken soms net iets te moeilijk te zijn maar iedereen bleek eerlijk te zijn en er is gelukkig niet vals gespeeld. Toch!? Na afloop is een deel van de groep gaan eten en een potje pool gaan spelen. De dag werd afgesloten in een studentenkroeg waar je voor een zeer vriendschappelijke prijs je biertje kon halen.

De volgende dag was iedereen weer fris voor het symposium van Bas vd Veen van stichting Pioneering. Na de lunch werden de spullen opgepakt en vertrok iedereen naar het volkspark om daar een potje Levend stratego te spelen. Boven alle verwachtingen in werd er fanatiek gespeeld en was de groep van Gerwin en Marjon de winnaar van het spel. Na nog een paar puzzels gingen we weer terug naar het saxionplein voor het diner en de officiële opening van de HOI week. Iedereen heeft gehoord dat Construct aanwezig was! Tijdens het spectaculaire optreden van coverband Broadway werden er mooie kostuums gemaakt voor de de kroegentocht op de oude markt. Na een omweg via vele terrassen, kroegen en discotheken vond iedereen weer de weg naar zijn bed.

Op woensdag werd iets later dan het programma begon, afgesproken in het volkspark om daar te gaan genieten van de zon. Om toch een beetje actief te zijn werd er een cursus cocktail shaken gedaan. Maar de populairste activiteit was toch wel het water en de schuimbak. Er werd met “waterbalonnen” gegooid en enkele mensen belandde in het (koude) zwembad. Toen iedereen was opgedroogd stond de BBQ al aan kon iedereen aanvallen voor het eten. Het rustmoment na het eten was verdient en werd door bijna iedereen gebruikt om zich klaar te maken voor het concert op de oude markt. Er werd gefeest op de klanken van The Partsquad en Go Back To The Zoo. Nadat Quintino de avond op het plein afsloot werd het feest voortgezet in de HBO sociëteit voor het HBO introfeest.

Op de laatste dag is een groep naar de bioscoop geweest om The Hangover II te kijken. De andere groep ging naar het zwembad. ’s Avonds verzamelde iedereen zich weer om gezamenlijk te gaan eten waarna gebruik gemaakt werd van de TV in een kroeg om FC Twente te zien winnen. Na deze overwinning kon het alleen maar een mooie avond worden. In Atak was het eind feest waar tot in de late uurtjes is door gefeest.

Al met al was het een week om niet te vergeten! We willen iedereen bedanken voor deze mooie week en dan vooral de papa’s en de mama’s die er op hebben gelet dan het ook mooie week is gebleven. Alle foto’s kun je terug zien op de foto pagina. Wil extra foto’s zien ga dan naar onze facebook pagina en like ons!