0
No products in the cart.

Slijterij Koumans

 

In het winkelcentrum van Twekkelerveld bevindt zich misschien wel een van de leukste winkels van Enschede. Een winkel zoals die bedoeld is, een verkoper met kennis een breed assortiment en voor studenten natuurlijk onmisbaar: het is de slijterij van Leunis Koumans. Van wijn tot whiskey en speciaalbier: alles is hier te koop.

Kouwie

Bij ons in huis wordt de vriendelijk eigenaar altijd Kouwie genoemd. Het is precies de man die je verwacht in een slijterij: bijna schattig en altijd vriendelijk staat hij je, in zijn handen wrijvend, van uitleg te voorzien over de verschillende dranken die de winkel rijk is. Hij kent alles wat er in de winkel staat hij proeft alles zelf en weet allerlei feitjes over de verschillende flessen te vertellen. Een echte kenner dus!

Untappd

Zoals gezegd staan er bij Koumans ook altijd speciaalbieren op het schap. Het mooie is dat de bieren bijna wekelijks worden aangevuld en er een groot wisselend assortiment is. Ook staat de eigenaar in contact met een aantal brouwers waardoor er ook altijd een aantal bijzondere bieren te vinden zijn. Ideaal om het aantal unieke biertjes op je Untappd weer een beetje op te krikken.

Fiets

Een bezoek aan Koumans is dan ook zeker aan te bevelen als je op zoek bent naar een keer wat anders, een lekker flesje wijn, whiskey, mooie speciaalbieren, likeurtjes of gewoon een goeie fles sterk. Leunis is van alle markten thuis en heeft van een aantal flessen er altijd wel een open staan, proeven dus voordat je een dure fles aanschaft! Let wel even op dat je op de fiets komt, want je hebt zo een paar borrels op als je de winkel weer verlaat.

Slijterij Koumans
Schuiven naar boven