0
No products in the cart.

Verslag tweedaagse excursie

Woensdag en donderdag gingen we met een groep tweedejaars studenten Bouwkunde op pad om meerdere bouwplaatsen te bezoeken.

’s Ochtends vroeg vertrokken we vanuit Enschede om gelijk door te rijden naar Rotterdam. Hier bouwt Ten Brinke een winkelcentrum waar ze momenteel met de fundering bezig zijn. Daarnaast zijn ze bezig met een woningbouwproject. Het was mooi te zien dat de 67 woningen in meerdere fases van de bouw waren: bij de een stond alleen nog het casco terwijl andere huizen al waren voorzien van metselwerk, een trap en leidingen.

Na de lunch gingen we door naar Leusden, waar Dura Vermeer het AFAS Experience Center bouwt, dat het nieuwe hoofdkantoor wordt van AFAS Software. De enorme schaal van het bouwterrein maakte veel indruk: het terrein is 4,5 hectare groot en het gebouw gaat plaats bieden aan meer dan 700 werkplekken en bevat zelfs een theater met 800 stoelen. Daarnaast was het gaaf om de gebruikte innovaties te zien zoals de 3D-geprinte stalen spiders om de ramen op hun plek te houden.

Na de borrel bij Dura Vermeer hebben we genoten van spareribs en burgers bij TGI Fridays in Utrecht. Toen we ons even hadden opgefrist in het hostel, gingen we nog gezellig uit in Utrecht. Na een korte nacht gingen we ons weer aansterken met het ontbijt van de Stayokay.

Als afsluiter bezochten we in Hengelo de renovatie van het stadhuis en de nieuwbouw van het stadskantoor direct ernaast. Hier kregen we een uitgebreide rondleiding over de bouwplaats. Bij de renovatie was interessant om te zien wat voor uitdagingen er zijn. Zo hing er een kunstwerk aan een plaat van asbest en mochten ze niet aan muren komen die op een onbekende manier waren gestuct. Ook hadden we vanaf hier een mooi uitzicht over het centrum van Hengelo.

We hebben genoten van de twee dagen weg en willen graag alle genoemde bedrijven bedanken, net als de docenten die ook mee waren.

Verslag tweedaagse excursie
Schuiven naar boven