0
No products in the cart.

Voortman Afstuderen: Automatiseren Voor- en Nacalculatie

Als stagiair of afstudeerder krijg je de ruimte om te leren en jezelf te ontwikkelen, zowel persoonlijk als vaktechnisch. Je bent echt onderdeel van het team en kunt van je collega’s alle support verwachten. Je werkt zelfstandig en durft initiatief te tonen. Daarnaast krijg je de vrijheid en neem je de verantwoordelijkheid om jouw onderzoek in te richten en uit te voeren zoals jij dit prettig vindt.

WAT GA JE DOEN?

Van staalconstructies tot complete gebouwontwerpen; alles komt bij ons voorbij. We werken met programma’s als Tekla, IDEA, DLUBAL Rfem en Technosoft. Dankzij de steeds verdergaande automatisering kunnen we nog efficiënter werken. En BIM heeft ervoor gezorgd dat we onze projecten nog beter kunnen visualiseren.

Als we een aanvraag hebben gekregen waarvoor wij een aanbieding willen maken, dan maken we op basis van de uitgangsstukken die dan bekend zijn een 3D-model in Tekla waarmee wij onder andere onze prijs bepalen. Na opdracht zien wij vaak dat stukken in de uitvoeringsfase afwijken van de uitgangsstukken die in de salesfase gebruikt zijn.

In de huidige situatie worden de verschillen tussen salesfase en uitvoeringsfase in kaart gebracht door middel van lijsten en/of tekeningen. Dit is een tijdrovend proces waarbij verschillen ook nog wel eens over het hoofd gezien kunnen worden.

De afstudeeropdracht is het bedenken van een methode waarmee het 3D-model van de salesfase vergeleken kan worden met het model van de uitvoeringsfase. Daarnaast moeten de verschillen in kosten ook inzichtelijk worden.

De opdracht bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een methode bedenken waarmee de twee verschillende 3D-modellen eenvoudig met elkaar vergeleken kunnen worden.
  • Een methode bedenken hoe de kostenregels aan de twee verschillende modellen gekoppeld en met elkaar vergeleken kunnen worden.
  • Een methode bedenken hoe we de in kaart gebrachte verschillen eenvoudig kunnen communiceren met bijvoorbeeld een opdrachtgever.
  • De bedachte methodieken uitvoeren en implementeren.

WIJ BIEDEN

Bij Voortman staat iedereen voor elkaar klaar. We zijn een bedrijf met een prettige werksfeer. We zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de prestaties van al onze medewerkers, stagiairs en afstudeerders. Tijdens je afstudeeropdracht krijg je een ervaren begeleider of coach toegewezen. Bevalt het van beide kanten goed? Dan gaan we graag met je in gesprek. En wie weet kom je na afloop wel bij ons werken!

  • Een afstudeervergoeding van €450,- bruto per maand.
  • Kwalitatief hoogwaardige apparatuur en materialen die je nodig hebt om je werk goed uit te kunnen voeren.
  • Ook als afstudeerder maak je volledig deel uit van ons team. Dat vinden wij erg belangrijk.
  • Een erg leerzame afstudeerperiode bij onze innovatieve organisatie.
  • Alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw opdracht succesvol af te ronden.

Meer informatie? Bezoek de website!

Voortman Afstuderen: Automatiseren Voor- en Nacalculatie
Schuiven naar boven