0
No products in the cart.

Geschiedenis

Waar zijn alle excursies en gastcolleges voor studenten en door studenten op onze opleidingen? In het midden van 2010 kwamen vier Bouwkunde en Civiele Techniek studenten met deze vraag bij elkaar (studerende op de Saxion Hogeschool in Enschede). Verwonderd door deze vraag en gedreven op zoek naar een goed antwoord werden de eerste activiteiten georganiseerd (waaronder een bezoek aan een architectenbureau en een excursie naar de Noord-Zuidlijn). Daarmee was de basis voor Construct gelegd!

In de weken daarna werd het helder dat de vorm van een studievereniging de perfecte manier is om structureel mooiere activiteiten voor elkaar te krijgen. Aan medestudenten, docenten en het academiemanagement werd gevraagd of zij een nieuwe studievereniging een goed idee vonden en of zij nog nuttige tips hadden. De teamleider van Bouwkunde en Civiele Techniek stond volledig achter het plan en ook een stel medestudenten leek het een nuttig en vooral een leuk initiatief. Het was erg spannend of een nieuwe studievereniging wel zou slagen maar toch besloot de groep (van de vier studenten) om er aan te beginnen.

In de opstartfase was vooral het kiezen van een goede naam en een logo van groot belang. Een flinke brainstormsessie en enkele hevige discussies later was de groep tevreden; de uitstraling van het logo klopte en de naam Construct stond vast. Vervolgens werd het oprichtingsplan geschreven waarin alle prioriteiten helder op een rij stonden, inclusief enkele goede tips van de Bouwkunde en Civiele studenten, de teamleider en Studievereniging Trias Loci. Dit oprichtingsplan zorgde voor de structuur die nodig was om het geraamte van de vereniging in de loop van het jaar op te zetten en voor de nieuwe leden om er verder op door te bouwen. Zo stonden er in het plan bijvoorbeeld een activiteitenagenda en een begroting. Toen het plan klaar was voor gebruik gingen de vier studenten op 23 september 2010 naar de notaris, werden de handtekeningen gezet onder de statuten en daarmee was de vereniging officieel.

Construct was hierdoor echter nog geen échte studievereniging. De vereniging begon pas na enkele maanden te draaien, toen meer en meer Bouwkunde en Civiele Techniek studenten Construct leerden kennen en lid werden, activiteiten gingen organiseren en hieraan mee gingen doen. Het begint sindsdien steeds gezelliger en voller te worden bij Construct en hopelijk gaat dit nog een lange tijd zo door.

Schuiven naar boven